TEKLİFİSTE
Google Captcha Eklenmesi Ve Ayarları Nasıl Yapılır?
7591    21 Kasım 2019    Görkem Sönmez

CAPTCHA’lar spam durumlarına karşı mücadele için hayati bir önem taşır. Yani güvenlik için rahatımızdan biraz vazgeçmemiz gerekmektedir. Google’ın güncel reCAPTCHA uygulaması üzerinden kolay, hızlı ve güvenli şekilde güvenlik doğrulaması sunuyor. Captcha’lar insanlar tarafından karışık bulunuyor.

CAPTCHA uygulaması güvenlik kullanılır. Zararlı olabilecek yazılım ve botların  internet adresinizi kullanarak form gibi ürünler göndermesini engellemektedir. Sayfa üzerinde ‘’Ben Robot Değilim’’ görseliyle kullanıcıların karşısına çıkan yazılım, gerçek kullanıcı olduğunuzu teyit etmek ister. Google’ın halen insan olduğunuza inanmaz ise ikinci bir doğrulama talep edebilir.
 

Google Captcha Eklemesi Nasıl Yapılır?


İlk olarak tarayıcınızdan https://www.google.com/recaptcha adresini gidiniz.

Label


Daha sonra Captcha uygulamasını tanımlayacak bir isim yazmanız gerekmektedir.

Choose the type of reCAPTCHA


Bu bölümde seçmeniz gereken seçenek 1. olandır. reCAPTCHA V2 seçeneğine tıklayınız. Seçimi tamamladığınızda önünüze yeni bir bölüm açılacaktır.

Domains


Bu bölümde başında http ve www olmadan alan adınızı yazmanız gerekmektedir. Birden fazla alan adı eklemek için alt satırda yer alan bölümleri kullanabilirsiniz.

Accept the reCAPTCHA Terms of Service


Bu bölümü işaretleyerek kullanım koşullarını kabul ediniz.

Register


Butona tıklayarak Captcha uygulamalarını aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

Site Key


Register sayfasına girişiniz yaptığınızda bu sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu alan üzerinde panele yapıştıracağınız Site Keyler sizlere sunulacaktır.

Secret Key


Panel üzerinde yapıştırılmak üzere Secret Key’ler verilmiştir. Bu bilgileri bir not defterine kopyalamanız sizin işinize yarayacaktır. Yeni sekme açarak yönetim panelinize giriş yapınız. Buradan Ayarlar -> Tanımlar seçeceğine gidiniz. Açılan sayfa üzerinde ‘’Diğer Tanımlar’’ sekmesindeki Modül Tanımları bulunuz ve listeyi en aşağıya kaydırınız.

Google reCaptchaV2


Captcha uygulamasını internet adresiniz üzerinde kullanmak istiyorsanız ‘’Aktif’’, kullanmak istemiyorsanız ‘’Pasif’’ butonunu işaretleyiniz.
 

Google reCaptchaV2 Site Key

Daha önce kopyalamış olduğunuz Site Key’i başında ve sonunda boşluk bırakmadan bu alana yapıştırınız.

Google reCaptchaV2 Limit
 

Daha sonra buraya giriş yaparak Captcha’nın kaç denemeden sonra karşısına çıkmasını istiyorsanız o miktarları ayarlayınız.

Google Captcha pek çok internet adresi tarafından kullanılan yazılım sitemlerinden bir tanesidir. Bu uygulama ile siz de sitenizi güvenilir hale getirebilirsiniz.