TEKLİFİSTE
2019’un Web Tasarım Trendleri
1017    17 Eylül 2019    Görkem Sönmez

2019 yılının Web Tasarım Trendleri hakkındaki düşüncelere bir göz atalım. Her şeyin bir modası olduğu gibi günümüzde de SEO kuralları kadar tasarım konusunda da uğraşılması gerekiyor. Oluşturacağınız tasarımlar sitenize hedef belirlediğiniz kitleye ulaşmasında önemli rol oynamaktadır. İşte 2019 yılının öne çıkan trendleri

2019’un Web Tasarım Trendleri

Hız

Kullanıcılar tarafından oluşturulmuş, ilk izlenim için akla gelen ve etken kesinlikle sitenizin hızı olacaktır. Bu konuda iyi bir izlenim ve kullanıcı deneyimi oluşturmak için 3 saniyeden kısa bir süreniz var. Bu süreyi aştığınızda ise sabırsız olma eğilimde olan kullanıcılar, sitenizde daha fazla beklemeyecek ve kapatacaktır. Hıza göre olumlu bir şekilde katkı sağlaması için kullanılan görselleri de optimize etmeyi unutmayın.

Sade Tasarımlar

2017 yılından bu yana trend olan tasarımlar, 2019 yılı içerisinde de varlığını sürdürüyor. Hem daha iyi performans için hem de kullanıcı dostu olmasıyla da avantajlı hale geliyor. Sade tasarımlar temiz ve minimal olması gerekiyor. Bu sayede kullanıcıların beğenisini kazanırken, sadelik ve site hızı gibi bazı SEO kurallarına katkı sağlamasıyla da site sahiplerinin başını ağrıtmıyor.

Mobil Tasarım

Google’ın önem verdiklerinin başında ise sitenin mobil kısmı yani mobil uyumlu olup olmadığıdır. Fakat mobil kısım için ayrıca bir site yapmanız gerekmiyor. Sitenizi mobil uyumlu tasarlamanız yeterli.

Asimetrik Düzenler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi minimal tasarımlar oldukça şık olmakla birlikte basitlik ile arasındaki çizgiyi çok iyi analiz etmek gerekiyor. Asimetrik düzenler veya ızgara tasarımları ile birlikte web sitenizin sadeliğini bozmadan güzel bir tasarım ortaya çıkarmanızda yardımcı olabilir.

Tek Sayfa Tasarımı


Hız ve minimalist trendleri de destekleyecek olan bir diğer web tasarım trendi ise, sitenizi tek bir sayfada tasarlamaktan geçiyor.  Geleneksel olarak SEO açısından doğru gibi görünse de daha hızlı, daha sade, mobil cihazlar ile uyumlu ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunan siteye sahip olabilirsiniz.