TEKLÄ°FÄ°STE

Gram Games, Zynga Tarafından 250 milyon $ karşılığında Satın Alındı.

Gram Games, Zynga Tarafından 250 milyon $ karşılığında Satın Alındı.
1556    01 Haziran 2018    Görkem Sönmez

Dünyadaki sayılı video oyun devlerinden Amerika merkezli Zynga, 2012 yılında kurulmuÅŸ olan Türk oyun ÅŸirketi olan Gram Games'i yaklaşık 250 milyon $ gibi inanılmaz bir rakama satıldı.
 

Zynga ÅŸirketi ne iÅŸ yapar?
 

Gün geçtikçe milyonlarca takipçiye sahip olan mobil oyun devlerinden Zynga 2007 yılında San Francisco kurulmuÅŸ bir video oyun ÅŸirketidir. Kurucu Mark Pincus'un sloganı haline gelen ''Dünya'ya oyun yolu ile baÄŸlanmak'' sözü aslında firmanın temel hedefini açıkça ortaya koymaktadır. Yaklaşık 65 milyon aktif kullanıcıya sahip FarmVille oyunu baÅŸta olmak üzere onlarca oyunun geliÅŸtiricisi olan firma, Facebook ve Myspace platformları üzerinden video oyunlar üretmektedir. Åžirket deÄŸeri 2017 itibariyle 865 milyon $ olarak bilinmektedir.
 

Zynga Neden Gram Games'i satın aldı? 
 

Gram Games'in yarattığı 1010!, Six! gibi oyunlar ülkemizde ve Dünya çapında ciddi kitlelere ulaÅŸan oyunlar olmuÅŸtur. Uzun süredir Gram Games'i takip eden Zynga CEO'su ''Türk mobil oyun ÅŸirketi Gram Games ekibinin özgün kültürü ve yaratıcı oyun geliÅŸtirme yöntemleri açıkçası bizleri çok etkiledi. Hızlı hareket ederek, zevkli, oynaması kolay ve bağımlılık yaratan oyunlar üretiyorlar.” dedi. Bu açıklama aslında fazlasıyla neden Gram Games'in satıldığını açıklıyor.