TEKLİFİSTE
Google Earth ile Zamanda Yolculuk
554    06 Mayıs 2021    Görkem Sönmez

Google Earth yepyeni bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor. Tüm dünyadaki uydulardan çekilen fotoğrafların görüntüsünü yansıtan yazılım için çok konuşulacak bir özellik geliyor. Google Earth, kullanıcıların zamanı geri almasına ve dьnyanın ilerleyen yıllar içerisinde nasıl değiştiğini görmesine imkan tanıyan bir yenilik getiriyor.

 

Google Earth’de son 4 yılın en büyük güncellemesi

 

Yeni gelecek olan özelliklerin içerisinde zamanı ileri alma sistemi yer alıyor. Bu özellik, insanların zamanda ilerlemesini sağlamak için son 37 yılın milyonlarca uydu görüntüsünü kullanıyor. Örneğin bu sistem, insanların kürüsel ısınmanın, buzulların geri şekillenmesini veya Amazon’un zaman içinde ormansızlaşmasını görmelerini sağlıyor. Şirket, bunun Google Earth için dört yıldır yapılan en büyük güncelleme olduğunu belirtiyor.

Google Earth, yaygın olarak kullanılan haritalar ürününde benzer bir teknoloji kullanıyor. Toplu taşıma ve yol tariflerinden daha çok jeoloji ve keşfe odaklanıyor. Kullanıcılar bu sisteme bir web tarayıcısı üzerinden erişebiliyor. Yıllar içinde eriyen bir Alaska buzulunun цnceden hazırlanmış sanal turlarını bu program içerisinde görebileceksiniz.

 

Google Earth’deki yeni özelliği sadece belirli lokasyonlarda değil, küresel olarak kullanabiliyorsunuz. Yani kullanıcılar herhangi bir konumun adını yazabiliyor ve mevcut olan her şeyi bu konumda deneyebiliyor.

 

Dünyanın değişimini gözler önüne seriyor

 

Google, iklim değişikliği ve diğer çevre sorunları konusunda farkındalık yaratmanın bir yolu olarak bu araç üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Manzaranın nasıl değiştiğinin çarpıcı örnekleri olarak Cape Cod’un değişen kumlarına ve Kazakistan’ın Aral Denizi’nin kuruması örnek veriliyor. Aynı zamanda Las Vegas’ın hızlı genişlemesinden Dubai’de yapay adaların inşasına kadar dünyanın dört bir yanındaki kasaba ve şehirlerdeki değişimleri de belgeliyor.

 

Google bu özellik hakkında “Değişen gezegenimizin parmak uçlarımızda daha net bir resmine sahibiz. Sadece sorunları değil aynı zamanda elimizin altında çözümleri ve on yıllar boyunca ortaya çıkan büyüleyici derecede güzel doğa olaylarını da gösteren bir görsel var” açıklamasını yaptı.