TEKLİFİSTE

Dikkat! Bilgisayarlara Kötü Amaçlı Yazılım Bulaştıran Sahte Coronavirus Haritaları Var

Dikkat! Bilgisayarlara Kötü Amaçlı Yazılım Bulaştıran Sahte Coronavirus Haritaları Var
850    01 Nisan 2020    Görkem Sönmez

Coronavirus salgınını çeşitli siber saldırılar düzenlemek üzere siber suçlular tarafından kullanıyor. Yeni yöntem, küresel alanda yayılmaya devam eden virüs hakkında bilgi elde edinmek isteyen internet kullanıcılarını tuzağa düşürmeyi hedef alıyor.


Dikkat edilmesi gereken, Coronavirus’ün yayılımını zamanla yenilenen sahte haritaları aktif edebilmek için kullanıcılardan yazılım indirmeleri talep ediliyor. Yazılım indirildikten sonra virüs haritaları, orijinal kaynak üzerinden çalışıyor. Arka planda ise kötü amaçlı yazılım devreye giriyor.


Yapılan analizlere göre, Coronavirüs haritaları üzerinden bilgisayarlara yayılan kötü amaçlı yazılımlar arasında AZORult da bulunuyor. İlk kez 2016 yılında tespit edilen bilgi çalmaya odaklı kötü amaçlı yazılımın kullanım alanı fidye yazılım saldırıları.

AZORult, çerez ve arama geçmişi gibi web tarayıcısı içeriklerine girerek kullanıcıların öncelikle kimlik bilgileri, daha sonra kripto para şifrelerine kadar tüm özel bilgileri çalabiliyor.


AZORult, Rusya’nın siber suç kara borsalarında dolaşan ve hassas bilgileri ele geçirmek için en çok kullanılan kötü amaçlı yazılımdır. Bu versiyonda hedef, sızılan bilgisayarlarda gizli bir yönetici hesabı açıp uzaktan masaüstü ile erişim yapılmasıdır.