TEKLİFİSTE
Facebook ve Instagram için Zaman Kotası Geliyor!
1288    14 Ağustos 2018    Görkem Sönmez

Facebook ve Instagram uygulamaları tarafından yapılan duyuru ile artık uygulamaların kontrol altında olacağını açıkladı.

İnsanlar sosyal medya platformlarında endişe edici seviyelerde zaman harcamaya başladı. Bu sebeple "insanların zamanlarını yönetmelerine yardımcı olacak yeni araçlar" adı altında uygulamalar için eklentiler oluşturuldu.



Eklentiler arasında, bildirimleri sınırlamanın bir yolu ve kullanıcıların platformlarda ne kadar zaman harcadıklarını takip etmelerini sağlayan bir gösterge panosu da mevcut.

Yapılan bildiri ile "İnsanların Instagram ve Facebook’a harcadıkları zamanı kasıtlı, olumlu ve ilham verici olmasını istiyoruz" denildi.

“Umudumuz, bu araçların insanlara platformlarımızda geçirdikleri zaman boyunca daha fazla kontrol sağlamaları ve aynı zamanda ebeveynler ve çocuklar arasındaki konuşmaların onlar için doğru olan çevrimiçi alışkanlıklara teşvik edilmesi” olduğunu belirtti.

Facebook, kullanıcıların kendileri için uygulamaya harcayacakları zaman sınırına ulaştıklarında uyarıldıkları, günlük bir hatırlatma getirdiğini belirtti. Ayrıca akıllı telefonlarda bildirimleri devre dışı bırakmak için bir seçenek sunuyor.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 2017 yılında yaptığı açıklamada, şirketinin platformuna bağımlılığı teşvik ettiği yönündeki suçlamalara cevap verebilmek için uygulamada bazı değişikliklere gitmişti. Bu yılın başlarında Zuckerberg şunları söyledi: "2018'de, Facebook'un sadece kullanımı değil, aynı zamanda insanların refahı ve toplum için de yararlı olmasını sağlamaya odaklandık."