TEKLİFİSTE
Corona Hakkında Neler Biliyoruz?
578    11 Mart 2020    İbrahim Deniz Sönmez

Corona Virüsü Nedir?
Corona virüsü, soğuk algınlığından tutunda Sars'a kadar tüm virüserden daha ciddi hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir. Belirtileri mevsimsel grip hastalığına benzeyen üst solunum yollarında enfeksiyon ile başlayan bir hastalıktır. Evcil ve yabani hayvanlardan insanalara,insanlardan da hayvanlara geçmesi mümkündür.

Nasıl Bulaşır?
Enfekte olmuş insan ya da hayvan ile temas yolu ile bulaşır. Öksürme ,hapşurma yolu ile havaya yayılan  virüslerin solunması yolu ile bulaşır. Enfeksiyon bulaşmış gıda maddelerinin yenmesi yolu ile bulaşır. Enfeksiyon bulaşmış araç,gereç ve malzemelerin kullanılması yolu ile bulaşır.

Belirtileri nedir?
Ateş,boğaz ağrısı,öksürük,orta derece üst solunum yolu bulguları,baş ağrısı,ilerleyen vakalarda nefes darlığı,solunum ve böbrek yetmezliği

Nasıl Korunmalı?
Doğru şekilde ve sık sık ellerimizi yıkamalıyız. Sabun,alkol,dezenfektan ile eller ovulmalıdır.Tüketilen gıdaları iyi pişmiş olmalarına dikakt edilmelidir. Hayvanlara temastan kaçınılmalı ve olası hasta insanlara temastan kaçnılmalıdır.
Bağışıklı sistemizi güçlü tutacak besinler ve takviye gıdalar mutlaka alınmaldır. Toplu taşıma araçları kullanılırken dikkak edilmelidir. evimize geldikten sonra detaylı el ve vücüt temizliği yapılmadan temastan kaçınılmalıdır.