TEKLİFİSTE
Son Dönemde Kimsenin Dilinden Düşmeyen Clubhouse Nedir?
638    03 Şubat 2021    Görkem Sönmez

'Clubhouse' isimli uygulama geçtiğimiz yıl kullanılma sunulmuş olup şu an gündem konusudur.

 

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki alışık olduğumuz diğer uygulamalardan biraz farklı. Mesela hiçbir şekilde Clubhouse uygulamasına davetiyesiz girilmiyor. Uygulamayı indirmek, içeriye girmek için yeterli değil. Üye olmak için uygulamayı kullanan bir arkadaşınızın size davet kodu göndermesi gerekiyor.

 

Platformun komünite kılavuzunda “kişilerin özgün sohbetler ve ifadelerle eğlenebilecekleri, değerli bağlantılar kurabilecekleri ve dünyanın her yerinden insanlarla zengin deneyimlerini paylaşarak, öğrenebilecekleri bir yer olarak tasarlandığını” söylüyorlar.

 

Instagram veya Twitter Gibi Sosyal Medya Platformlarından Farkları Neler? 

 

Clubhouse'ta yazılı mesajlaşma, görüntülü konuşma, gönderi ya da fotoğraf paylaşımı yapılamayan bir platform. Burada etkileşim sesli sohbet odaları üzerinden gerçekleşmektedir. Konu başlığına göre birçok sohbet odası kuruluyor. Kullanıcılar moderatörden izin aldıkları taktirde sohbete dahil olabiliyor ya da sadece dinleyici olarak da sohbete katılabiliyor.

 

Uygulama şu an için sadece iOS kullanıcılarına sunuluyor. 

 

Ne Kadar Güvenli, Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?

 

Mekanın ve görsel olarak müsaitlik durumunuzun hiçbir önemi yok. Her koşulda sohbet etmeye imkan sağlayacak şekilde tasarlanmış bir uygulama. Spor veya yemek yaparken bile aktif olarak katılım sağlayabilirsiniz.

Güvenliği de ön planda tutan ve küçük bir ekip ile çalışmalarına devam eden Alpha Exploration, kötüye kullanım ve taciz şikayetlerini değerlendirmek amacıyla konuşmaları kayıt altına aldığını açıkladı.

 

Önümüzdeki süreçte bahşiş verme, bilet veya abonelik gibi özellikler kullanıma sunulacak. Ayrıca İçerik Üretici Hibe Programı ile ilgili çalışmalara da başlandığı duyuruldu.

 

Uygulama ülkemizde henüz çok yeni ve yükseliş döneminde. Özellikle söyleşi gibi etkinliklerin aslında yeni yayın platformu olup Zoom ve diğer görüntülü görüşme uygulamalarının yerini alabilme potansiyelini oldukça yüksek görünüyor.