GET QUOTES

Huawei’den Samsung’a büyük darbe!

Huawei’den Samsung’a büyük darbe!
26 Şubat 2019 - Yazan, 5

Samsung geleceğin teknolojisi olarak 20 Şubat tarihinde tanıttığı Galaxy Fold modeline Huawei’den karşı atak geldi.

Bilindiği gibi Samsung aylardır konuşulan Galaxy Fold adını verdiği katlanabilir telefonunu görücüye çıkarttı. Bazı insanların tepkisini alsa da, bazı kişiler tarafında oldukça beğenildi. Fakat kimse Huawei’den böyle bir atak beklemiyordu. MWC 2019 etkinliğinde Mate X olarak tanıttığı modeli bir anda tüm gözlerini üzerine çekti. 

Her iki modelde de en önemli özellik olarak sunulan katlanabilir ekran teknolojisi mevcut. Açık konumda ike Galaxy Fold 1536x2152px çözünürlüğünde ve 7,3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip oluyor. Katlama durumunda ise 840x1960px çözünürlükte ve 4,6 inç ekrana dönüşüyor. Katlı konumda yapılan işlemler, ekranı açtığınızda da devam etme özelliğine sahip. 

Mate X modeline geldiğimizde Galaxy Fold içe doğru katlanırken, Huawei’nin son teknoloji olan ürünü dışa doğru katlanıyor. Katlanmamış durumda 8 inç (2480x2200px) büyüklüğe sahip olan model, katlandığı durumda 6,6 inç ve 6,38 inçlik iki farkı ekran boyutuna sahip oluyor. Böylece boyut ve çözünürlük bakımından Galaxy Fold’un önüne geçiyor.

Kamera konusuna geldiğimizde Samsung Galaxy Fold üçlü lens düzenine sahip. f/2.2 diyafram açıklığına sahip 16 megapiksellik ultra geniş açılı lens, 12 megapiksellik f/1.5-f/2.5 değişken diyafram açıklığına sahip geniş açılı lens ve 12 megapiksellik f/2.4 diyafram açıklığına sahip telefoto lens olarak birbirinden bağımsız 3 kamerası var.

Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X kamera özellikleri
 

Kamera tarafında Samsung, Galaxy Fold’u farklı bir dizilimle donatmış durumda. Ana kamerada üçlü lens düzeni bulunuyor. f/2.2 diyafram açıklığına sahip 16 Megapiksellik ultra geniş açılı lens, 12 Megapiksellik ve f/1.5 – f/2.5 değişken diyafram açıklığına sahip geniş açılı lens ve 12 Megapiksel f/2.4 diyafram açıklığına sahip telefoto lens ana kamera düzenini oluşturuyorlar.

Huawei tarafına geldiğimizde ise Mate X ile üçnlü kamera kurulumu gelmekte. 40 megapiksel çözünürlükte geniş açılı ana kameranın yer aldığı telefonda sırasıyla 16 megapiksellik ultra geniş açılı ve 8 megapiksellik telefoto lens mevcut. Huawei’nin en öne çıkan özelliği ise kendi fotoğrafını çeken kişi aynı zamanda görüntüsünü ekranda görebilecek.

Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X Diğer Özellikler

Galaxy Fold, 4380 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Kablolu ve kablosuz seçenekleri ile şarj etmeyi mümkün kılıyor. Samsung’un son dönemlerde gündemde olan Wireless PowerShare teknolojisi bu telefonda kullanıyor. Yurt dışı fiyatı ise 1980$ olarak belirlendi. 

Mate X, 4500 mAh bataryası ise Galaxy Fold’un bir adım önüne geçiyor. Bataryanın şarj olabilmesi için 55W’lık Huawei SuperCharge teknolojisi var. Iphone XS Max’e kıyasla yüzde 600 daha hızlı şarj özelliği olduğu söylenen bu model ile yarım saat şarj süresinde yüzde 85 doldurulabiliyor. Android Pie ile gelecek olan Mate X’in başlangıç fiyatı 2600$ olarak açıklandı.