GET QUOTES

31 Mart’ta Gerçekleşecek Olan Türkiye’nin Yerel Seçimlerine Facebook Hazır

31 Mart’ta Gerçekleşecek Olan Türkiye’nin Yerel Seçimlerine Facebook Hazır
27 Mart 2019 - Yazan, 5

Facebook geçtiğimiz günlerde ‘‘Politikacılar ve Devlet Kurumları’’ sayfasını Türkçe hale getirerek kullanıma açtı. Seçim öncesi oluşabilecek sahte ve asılsız hesaplara karşı nasıl önlem alındığını, yabancı kaynaklı müdahaleleri nasıl takip edeceğini duyurdu.

Türkiye Pazar günü önemli bir seçime gidiyor ve tüm sosyal platformlarda bir hazırlık mevcut. Facebook, Türkiye’deki politikacılar ve devlet kurumları için yardımcı bir kaynak olmak istiyor.
DIŞ KAYNAKLI MÜDAHALELERİ İZLEYECEK

Facebook’un oluşturduğu bu sayfa ile devlet kurumlarına, seçim kampanyası yürüten kuruluşlara ve politikaya yeni atılmış kişilere, Facebook araçlarını ve ürünlerini hedef kitleleriyle bağlantı kurmak için nasıl kullanabilecekleriyle ilgili bilgiler sunarken, aynı zamanda sayfa güvenliği ve emniyetiyle ilgili önemli ipuçları ve cevapları da paylaşıyor.

Yaklaşan seçim öncesi Türkçe olarak yayına alınan sayfada (https://politics.fb.com/tr-tr/) ayrıca Facebook’un sahte hesaplara karşı aldığı önlemler, reklamları daha şeffaf hale getirme, asılsız haberlerin yayılmasını azaltma ve engelleme, yabancı kaynaklı müdahaleleri proaktif olarak izleme ve seçmenleri bilinçlenmeleri konusunda teşvik etme gibi seçim bütünlüğünü korumaya yönelik sosyal ağın attığı adımlarla ilgili bilgiler de yer alıyor.

SEÇİM GÜNÜ 'OY VERİN' ÇAĞRISI DA YAPACAK

Facebook’un Türkiye’deki seçim bütünlüğünü korumaya yönelik yaptığı çalışmalara değinen Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Siyasi sayfalar için platformda gösterilecek sayfa güvenliği ve emniyetiyle ilgili bir hatırlatmanın yanı sıra, Facebook ayrıca 31 Mart günü Türkiye’deki insanları bu demokratik sürece dahil olmaları için teşvik etmek adına bir ‘Seçim Hatırlatması’ gösterecek. Seçim günü Facebook’a giriş yapan kişiler, Haber Kaynaklarının en üstünde oy vermelerini hatırlatan bir mesaj görecek. İnsanlar ayrıca kime oy verdikleri bilgisini girmeden, Facebook arkadaşlarına seçimde oy kullandıklarını da duyurabilecek.”


Kaynak: Habertürk