TEKLİFİSTE
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN MICROSOFT FIRSATLARI
2388    01 Temmuz 2020    Görkem Sönmez

Bu günlerde yazılım veya tasarımla uğraşmak isteyen birçok kişi bulunmakta fakat yazılım ve tasarım amacıyla kullanılabilecek programların lisans ücretleri özellikle öğrenci boyutunda can sıkıcı olabilmekte. Bu durumu gören Microsoft şirketi hem öğrencilere yardım etmek hem de yazılım ve tasarım ağını genişletmek amacıyla öğrencilere inanılmaz fırsatlar sunmaya başladı. Ne gibi fırsatlar sunduğuna ise gelin hep beraber bakalım.

Fırsatlara Nasıl Ulaşacağız?

    Öncelikle bu fırsatlara ulaşmamız için linkte bulunan (https://onthehub.com/windows-10-education/?utm_source=ms-student-page&utm_medium=microsoft-site&utm_campaign=windows10#Students) siteye giriş yapmamız gerekmekte. Siteye giriş yaptıktan sonra ülke olarak “Turkey” seçip okuduğumuz üniversiteyi de işaretledikten sonra site bizi okulumuza özel sunulan fırsatların bulunduğu sayfaya yönlendiriyor. Sayfaya yönlendirildikten sonra sunulan fırsatları indirmemiz için siteye giriş yapmamız gerekiyor. Bunun için sağ üstte yer alan “Register” yazısını tıklıyoruz ve ardından okulumuzun adımıza vermiş olduğu e-mail adresini ilgili yere yazıyoruz (Okulunuzun adınıza tahsis etmiş olduğu e-mail adresini bilmiyorsanız okulunuzun öğrenci işleri ile görüşebilirsiniz). Sonraki aşamada da şifre belirleme ve mail onayı işlemlerini hallettikten sonra okulumuza özel sunulan fırsatlardan yararlanabiliyoruz.

Neler Var?

    Sitenin sizi yönlendirdiği sayfada okulunuza özel seçenekler çıkması ve okuldan okula değişiklik göstermesi muhtemel. Bundan dolayı bizler de genellikle her okulun kütüphanesini yer alabilecek programlara yer vermeyi tercih ettik. Şimdi hangi yazılımlar var ve ne gibi indirimlerden yararlanabiliyoruz ona bir göz atalım.

  • Windows 10

Üniversite okuyan öğrencilerin işine en çok yarayacak yazılım tabii ki Windows 10. Bu günlerde öğrencilerin yüksek fiyatlardan dolayı freedos bilgisayarlar tercih ettiği düşünüldüğünde Windows 10 gibi bir yazılımın bedava sunulması büyük bir fırsat. Kurulumu ise oldukça basit ve deneme sürümü kullanan öğrenciler için de lisanslı yazılıma yükseltmek oldukça kolay.

  • Microsoft Office

Uzaktan eğitime geçtiğimiz bu günlerde en çok kullandığımız yazılımlardan bir tanesi tartışmasız Microsoft Office yazılımları. Microsoft’tun öğrencilere sunduğu bu fırsat sayesinde Word, PowerPoint vb. tüm yazılımların bulunduğu Office 365 kütüphanesine erişebilmekteyiz.

  • Visual Studio

Yazılımla uğraşan öğrencilerin aşina olduğu bu program da Microsoft tarafından öğrencilere bedava bir şekilde sunulmakta. Özellikle yenilenen tasarımıyla derleyici, düzenleyici olarak da yazılım işlerinde kolaylıkla kullanılabilen Visual Studio işlerinize oldukça yardımcı olacak.

 

  • Adobe Creative Cloud

Özellikle tasarım, video edit gibi işlerle uğraşan öğrencilerin vazgeçilmez programlarından Adobe Photoshop, Adobe Premiere gibi efsanelerin yer aldığı Adobe Creative Cloud yazılımı ücretsiz olmasa da oldukça güzel bir indirimle satın alınabiliyor. Normalde aylık fiyatı 332 lira olan Adobe Creative Cloud yazılımı öğrenciler tarafından aylık 125 lira fiyatıyla bizleri karşılıyor. 

Not: İlk yıldan sonra ise fiyat ayda 187 liraya yükselmekte.